Jos

Foto van mijMooie beelden hebben mij altijd aangesproken. Al van jongs af aan heb ik me aangetrokken gevoeld tot beeldende vorming. Van schilderen tot decorbouw en van steenbewerking tot fotografie. Vanuit mijn verlangen zo veel mogelijk te leren heb ik veel cursussen en opleidingen gevolgd. Een vooropleiding tot de kunstacademie, een lerarenopleiding tekenen en natuurlijk ook meerdere cursussen fotografie. In de loop van de tijd ben ik mij meer en meer gaan specialiseren in die laatste discipline.

Mijn brede ervaringen helpen mij bij het vinden van de juiste sfeer, compositie en kleuren of juist zwart-wit. Dit in combinatie met het opbouwen van een ruim arsenaal aan professionele apparatuur maakt mij tot de fotograaf die ik geworden ben.

Tijdens een fotosessie neem ik de wereld waar door mijn lens en druk af op het geschikte moment. Een levendig moment wordt vastgelegd in stilte zonder dat er iets van de dynamiek verloren gaat. Ik houd van die rust en die stilte. Het creëert een bijna surrealistisch beeld van de werkelijkheid, het geeft een niet op een andere manier vast te leggen overzicht van een ondeelbaar ogenblik in de tijd.

Die tijd raast voort, maar de fotograaf heeft hem even stilgezet al was het maar voor één duizendste seconde.